Hygien?


På senaste tid när jag varit ute och gått har jag stött på ett oväntat högt antal av dessa på marken:



Hur kommer det sig att dom ligger där bland allt annat skräp?

Har folk med sig dom ut på krogen och skyndar sig att smyg-tandtråda lite om det vankas nattligt besök?

Eller är folk bara ruskigt stressade nu för tiden och använder en på väg till jobbet på morgonen?


Longoria-rösten.


Jag glömde bara skriva en sak.

Är det bara jag som blir nästan lite förbannad av Magnum-reklamen?

När Eva Longoria häver ur sig: "Discover Magnum Mayan Mystica" i en riktigt obehaglig röstton.

Håll dig till att vara berättarröst i Desperate och låt glassen vara säger jag ba.

Nu får det vara nog!


I fredags smet jag in på salongen för att klippa min korta sida lite kortare lagom till arbetsstarten.

Min chef sa då rätt till mitt ansikte att mitt hår hade en uringul ton, samt att det är helt jävla dött. Vi tonade det lite vilket resulterade i att det blev grå-gult. Till veckan måste alltså detta åtgärdas. Än en gång vänder jag mig till er för hjälp.

Funderar på att färga det lite ljust kopprigt, vad tror ni? Eller brunt?

Ska jag vårda det ömt och spara det ännu längre eller ska jag klippa det kort/kortare?
Det enda jag vet säkert är att jag inte längre vill vara blond. Det lämnar jag till andra att sköta.



Förhoppningsvis ska vi åka till London på hårmässa i oktober och innan dess måste mitt hår vara återställt och coolt. Det gäller ju att represent sitt hood.


Presang.


Fick denna bok av cheferna när jag fyllde år.

Kan verkligen varmt rekommendera den. Kanske inte något att läsa på stranden eller hängmattan eftersom den väger cirka 76 kilo.


Back to reality.


Tänk så fort fyra veckor kan gå. Nu är semestern slut och jag måste jobba igen. Sex dagars vecka denna vecka också till råga på allt. I natt var det nån jävla schmuck som kastade in en gatusten genom ett fönster på salongen. Så onödigt. Eftersom larmet är på 120 decibel och går igång direkt vågade ingen sig in för att sno inpackning eller vad fan dom nu ville ha.

Jag var ute med Ralf i nästan en timme idag. När vi kom in till lägenheten kissade han i sin bur. Ibland är det otacksamt att ha en jycke.


Ojsan


JÄKLAR vad jag har shoppat idag. Ikea och diverse klädaffärer. Såg så mycket kläder att jag nästan började må illa. Fick med mig typ åtta plagg och ett par skor hem.

Nu åker vi och hämtar Ralf! Ett dygn utan honom är olidligt!

Jobb på måndag och det känns faktiskt inte hemskt. Har ju massa fina kläder att jobba i!

Håj!

Hjälp mig!


Nu börjar jag lessna på mitt leksaks- (lexax)abonnemang på Halebop. Dom har ingen kundtjänst ens och jag behöver all hjälp jag kan få nu.

Finns det nåt annat prisvärt (läs: Sjukt jävla billigt) abonnemang där man som toppen av isberget kan få en ny, fläshig mobil vid uppstartning?

Rösten är lite mer tillbaka nu, tack lov! Nu ska jag iväg till min goda styvsyster Anna och klippa henne.

Tala är silver, tiga är guld.


En vecka kvar av min semester. Vet ni hur jag har spenderat den nästa sista veckan? Jo, det ska jag berätta för er. Jag har varit sjuk. Helt utslagen i cirka två dagar och idag när jag vaknade hade jag inte längre någon röst. Jag måste viska fram allt jag vill säga, som givetvis är supermycket. Leif säger att om man viskar anstränger man stämbanden ännu mer och blir ännu hesare. Det är en risk jag får ta.

Min sjukdom har i alla fall spenderats i en liten friggebod ungefär en centimeter från havet. Det är inte svårt att ligga och vila till vågorna.

I helgen är det Trästocks ju. Jag hade ju tänkt åka dit och träffa alla alternativa! Får se om rösten mår bättre i morgon.

Nu är jag i Burträsk och ska dricka te. Därefter ska vi se filmen Juno. Hoppas den är bra annars kommer jag att hata hela min semester.

Kortvisit.


Nu är vi i Umeå. Förhoppningsvis bara över dagen. Var tvugna att åka hem och kolla posten. Jag hade fått inte mindre än fyra nya/gamla plagg från Tradera och en sida som heter glitzy.se eller nåt sånt. Så skoj med lite paket! Alla plagg var dessutom riktigt fina! Perfekt med två nya kjolar när det äntligen verkar vilja bli bra väder.

Ska även passa på att skicka iväg fem paket till vinnare av mina auktioner på Tradera. Har dragit in över 500. På tal om femhundra. Någon satte in just den summan på mitt konto igår och skrev bara ordet "grattis". VEM?! Jag klagar absolut inte men nyfikenheten är enorm.

Dagen igår var helt underbar! Fick mycket mer presenter än jag trodde och även rätt bra med stålar. Man tackar!

Nu ska vi bara byta ut packningen samt köpa nya däck till min coola vintage-cykel som jag hittat, och sedan bär det förhoppningsvis av tillbaka till Skellefteå kommun. Varför sitta i Umeå när man kan hänga vid havet?

Tack alla ni för fina gratulationer!

I mina sämsta år.


På söndag fyller jag år. Bara för att jag inte ska ha ångest och känna mig gammal har min snälla kropp producerat extra mycket acne [ä:kni]. Med denna hy känner jag mig som blott 14. Tack kroppen, tack!

Utdelning!


Fick änteligen tag på en plattång! Helgen är räddad! Nu slipper jag gå med burr!

Jag vill verkligen tacka Anna för det här. Ska försöka klippa dig riktigt fint nästa vecka.

Burran.




Det är så lugnt och skönt här! Ralf och Leif ligger och läser  och mamma håller armen i upright position. 

Idag tänkte vi städa lite åt mamma och åka till min styvsyster Anna kanske. Har inte riktigt frågat henne om det är okej men det utgår jag från. :)

Igår var vi inne i stan en sväng. Vi fikade med Emma, Linkan, Anna och några till. Ralf var fan helt medvetslös resten av kvällen. Jag köpte även ett par riktigt fina skor. Skulle visa dom för Leif i bilen på väg hem när jag upptäckte att jag fått en för stor storlek. Så jävla typiskt. Tur dock att vi inte hade kommit så långt så jag hann gå och byta dom.

I morgon blir det en tripp till Lulä. Det ska bli skoj, minns inte när jag var där sist. Vi ska åka med Leifs föräldrar och hälsa på hans bröder. Eftersom det bara blir en kort tripp hinner vi tyvärr inte hälsa på er, Krister och Biggan! Men vi tar det nästa gång!

Nu ska jag gå och pilla på Ralf när han sover!

Dienstag.


I morgon kommer vi att hänga på stan några timmar. Emma Lu är redo för en fika kring två. Någon mer som är med?

Hoppas på uteservering så odågan kan följa med!

Hej Krister och Birgitta!


Livet i Burträsk är lugnt och skönt. Ralf har ständigt päls i munnen från mammas katt och det är tyst som i graven utomhus.

Mamma ligger i med armen i upprätt ställning och hon har nog rätt ont.

Nån dag i veckan (i morrn, onsdag, när?!) tänkte vi ge oss in till stan. Vill ta en fika på en solig uteservering med alla tjejer, samt låta Harpan ovh Ralf bitas.På lördag tänkte vi även försöka ta oss ut. Därför måste vi ännu mer in till stan. Vi måste nämligen shoppa eftersom packningen består av cirka fyra dagars kläder och endast sandaler. Vi åkte ju upp i torsdags och tänkte absolut inte stanna över en vecka. Alltså, inga direkt "finkläder" finns med. Inte heller smink men det räknar jag med att någon kan låna ut.

Idag är det duschdag och sen ska vi gå och kolla rean på Stilkläder. Dom har faktiskt riktigt bra kläder där. PÅ RIKT!

Angående rubriken; ni vet vilka ni är...

Bekräftad oro.

Idag åkte vi på en auktion i Lövånger. Där frös vi som bara den eftersom vädret fått för sig att bli 10 grader varmt och mulet. Ralf skakade i min famn så vi bestämde oss för att fortsätta vår turné och åka till farmora i Bureå. Väl inne i bilen såg jag att jag hade två missade samtal vardera från min mor och min bror. Försökte ringa upp men bådas mobiler var avstängda, vilket är oerhört mysko. Mamma brukar aldrig vara långt från telefonen. Fortsatte att ringa utan resultat.

Efter ett tag med lite lätt oro inombords bestämde jag mig för att ringa till mormor och morfar och höra om dom visste var min familj höll hus. Enda problemet där var då att det inte gick ringa till dom. Samtalet bröts direkt. Då satte oron igång på allvar. Min fantasi målade upp otaliga otäcka scenarion. Första tanken var att det hänt något med någon av morföräldrarna och att mamma och Nicke var på sjukhus.

Framme hos farmor fick jag lugnt inse att jag inte kunde göra något åt saken och hängav mig till fikat som bjöds. En liten stund senare ringde änteligen min mobil. Det var min bror som berättade att han var på väg hem från akuten, där han varit med min moder. Hon har brutit sin stackars handled. Hennes innekatt, Svante, var på väg ut och mamma offrade liv och lem för att hindra honom. Hon lyckades faktiskt men råkade då fixa en komplicerad fraktur på vänster sida. Vill också nämna att min mor fick semester igår. LYCKAT.

Angående mormor och morfars telefon så har den blivit mördad av åskan. Typiskt att allt ska hända på en gång.

Nu är vi i alla fall parkerade i Burträsk och tänker stanna här några dagar och vila, samt hjälpa mamma med diskning och diverse.

Håj!

Varför jag? (Limelights)

Jag undrar ofta varför jag aldrig kan vara perfekt som alla andra.

Jag snubblar nästan jämt när jag går. Jag upptäcker alltid när jag kommit till jobbet att jag har en fläck på tröjan eller hål i jeansen. Jag kan gå omkring och tro att jag är fint sminkad för att senare inse att jag kletat ut allt över hela ansiktet.

Idag skulle jag cykla in en sväng på stan. Fick till lockarna i håret fint tyckte jag. Lite bohemiskt blont så där. Kom till stan, gick omkring i några affärer och råkade plötsligt se mig själv i en spegel. Självjävlaklart har mitt sönderblekta hår rest sig i vinden när jag cyklade. Mitt hår stod, utan att överdriva det minsta, rätt upp. Som en gloria. Inte nog med det; mitt hår är just nu i tre färger och ser allmänt hemmagjort ut.

Varför kan jag inte få vara perfekt snygg en enda gång? En sån som folk med uppblåst hår kan vara avis på?

VARFÖR?

Tonar mitt hår nu.

Dagens:


Dummaste: Insåg nyss att det inte var smart att inleda min semester med en ansiktsbehandling. Nu ser jag ut som ett finnigt as och sitter och suktar efter en underbar kräm för 449:-(!) som jag fick med hem som tester.

Sötaste: Ralf, när han gick till och hem från stan alldeles själv i koppel. Alltså, han gick inte själv, utan vi höll ju självklart i kopplet.  Andra dagen med koppel och han sköter det som ett proffs. Han älskar även all uppmärksamhet han får och solar i den för fullt. Nästan så att han blir sur när någon inte hälsar på honom.

Klipp: Håller på att sälja en jacka på Tradera.se (beroendeframkallande). Jackan i fråga har jag själv betalat noll riksdaler för och nu är den uppe i över 100 och ökar stadigt. Tackarrrr!

Köp: En ny kamera. Inte lika dyr, mönstrad eller rosa som den förra. Den är ändå helt lagom och perfekt. Enkel och fungerande display. Kul att se vad man fotar!

Längtan: Hanna och Liza som är ute på vår roadtrip runt Europa. Hoppas dom känner att jag är med och vakar över dom hela tiden. Om dom börjar gråta utan förvarning som dom ibland kan göra, får dom ett osynligt slag i bakhuvudet.

Outfit: Träningsbyxor, vintage. Linne, vintage. Finnar.

Sug: En rolig fest hade ju inte suttit fel. Känns som evigheter sen nu när man är mamma.


Hej och hå!

RSS 2.0