Knyttet!


Tack Terran, för din påminnelse!

Valpen föddes i lördags och fick fem syskon!

Vi har inte hunnit träffa den ännu men vi kan knappt bärga oss!

Åtta veckor känns lite väl länge...

Jag ber om Burträsk.


Befinner mig för tillfället hemma hos mammsen. Vi har hjälpt henne att skruva ihop lite Ikea-möbler samt klippt hennes tjockhår. Nu är det viloläge i lägret och sedan middag, vin och ett besök på den nya, hippa innepuben i Burträsk. Jo, man tackar!!

Sjukt skönt med en helg i lugnet efter den här vansinniga veckan. Tror jag har haft mer kunder än någonsin faktiskt. Kul men otroligt jobbigt i hjärnan och gammkroppen.

Fick just ett glas vin av min älskade mor. Önskar att alla dagar kunde kännas så här sköna...

Det sägs också att våran valp föddes idag eller igår. Har inte hört något än men om så är fallet hade det ju varit skoj att kika på den när vi ändå är här. Även fast den säker ser ut som en liten råtta bara.

Här är i alla fall senaste bilden av mamman:

image56


Hoppas alla har en trevlig helg!

Extra hälsningar till sjuka Emma och Morpan plus Emma Lu och Eira. Hoppas allt ordnar sig!

HÅJ!

Helvetesdagen.


Den här dagen har jag som sagt haft mycket att stå i. Åtta kunder som var helt underbara och en som fick mig att vilja sluta som frisör. Inte för att jag inte gillar mitt jobb utan för att jag inte vill träffa henne igen eller andra bittra, oälskade människor mer. Hon fick mig att gråta och skaka av ilska. När man verkligen gör sitt allt för att göra sina kunder nöjda och sedan får kastat i sitt ansikte att man inte verkar bry sig om kundens önskemål är det svårt att älska.

Andra för jävliga saker:

1. Jag klippte utan att överdriva av en bit av mitt vänstra långfinger idag.

2 .Klämde även mitt högra lillfinger i en jävla stol.

3. Köpte en så otroligt vidrig paj till middag som smakade inget och var degig.

4. Min läkartid som jag skulle haft idag är framflyttad en vecka till. KUL! Det är ju inte alls länge att gå omkring med smärta.


Snart ska jag gå och lägga mig och vakna till en ny, bra dag.


Sol ute, massa kunder inne!


Nej, nu jävlar ungdomar börjar folk verkligen strömma in. Jag har det verkligen hett om öronen. Det är som att alla just fått ögon eller nåt och upptäckt att deras hår är slitet och dassigt. Samt att alla verkar komma på att det ju är dags att bli blonda igen efter att färgat håret svart hela vintern.

SJÄLVKLART är det svinkul med mycket att göra, man känner sig verkligen mer värd sin lön. Plus att provisionen ökar också. Det enda är att jag alltid lyckas bli sen med någon kund och därmed också alla andra som följer. Sen tappar jag alltid saker när jag är stressad, till exempel kammen. (Tur att det inte är saxen, för den är ju dyrare!) Jag kommer i alla fall inte ofta härifrån klockan sex när jag egentligen slutar. Jag personligen skulle må jävligt gott av att få ha en timme på mig på en klippning i stället för fyrtiofem minuter. En kvart är djävulskt länge.

Funderar på att köpa en sjukt fin klänning på lunchen. Tänk vad skönt om jag hade jobbat på en salong i någon by i stället så att jag inte hade behövt shoppa så mycket!

Helgen blev förresten lyckad! Bilder kanske kommer sen.

Nu är det kunddags igen!

Idag är ingen vanlig dag...


Idag är det nämligen Terrans 25-årsfestdag! Eftersom hon huserar i Göttlabårrg, kommer vi att öppna upp vårt hem för henne och diverse andra. Det kommer bli fika, bål och öl. Ska bli spännande att se hur chockad min sjuka blåsa blir av det här.

På tal om fest förresten! What's up med klassfesten? När jag för många månader skrev att jag inte trodde att jag skulle gå blev alla helt crazy och försökte peppa och övertala mig. Nu när jag bestämt mig för att gå ska alla som försökte övertala mig INTE gå. VAD HÄNDER?! Varför inte gå helt plötsligt? Fill me in! Det kommer ju att bli en kanon gymnasieåterträff också, inbakat i allt hoppas jag.

Bilder från kvällen kanske kommer i morgon, beroende på om jag tar några.

Hej svejsan.

SNART!

image55

Nästa vecka föds förhoppningsvis vår flygande hund!

Sol ute, inga kunder inne.


Helt sjukt lugnt idag. Jag förstår alla kunder som väljer att lapa sol i stället för att bli klippta. Att det bor så här mycket folk i Umeå alltså. Man får armbåga sig fram överallt!

Jag har en sjuk shoppingångest. Har hittat två par jeans och vet inte vilka jag ska köpa. Det är samma modell, men olika färg och storlek på de båda. Alltså, ett par mörkare och mindre och ett par ljusa lite baggy. I och för sig kostar dom 399:- styck så jag kanske kan köpa båda. Eller? HJÄLP. Måste även kirra ett par fina tygskor, vilket inte är svårt i detta tygsko-samhälle.

Vem är det som ringer mig från dolt nummer några gånger i veckan?!

Min gode vän, herr UVI kom på besök igen i morse. Jag blev inte nöjd. På tisdag ska jag till doktorn som förhoppningsvis ska kurera mig.

Två dagar senare.


På kvällens motionsrunda passade jag på att ta lite foton igen för att dokumentera hur jävla mycket mer vår det blivit på två (2) dagar.

Här får ni se:



image53


Den här roliga mannen finns avtecknad på en viadukt över räls'n:



NU: Top Model!

Helad?


Har inte känt av min "uvi" på två dagar, vilket är rekord! Äter dessutom just nu min sista medicintablett så jag hopppas innerligt att jag får leva lyckligt sen. Hade också varit kul att vara pigg och fräsch när Terran kommer och fyller år. Tänkte lägga in en bild åt dig nu, för att visa att du kanske måste ha med dig något annat än jackan över axeln för att undvika nedkylning. :)

image51

Så här vintrigt såg Umeå ut så sent som i måndags kväll. Idag är det dock sol så det kanske smälter bort lite.

Nu ska jag iväg på jobbet. Vill bara passa på att gratulera min styvsyster Anna som fyller år idag. GRATTIS!

Harne!

Smärtan.


Jag har så jävla ont i mina stackars urinvägar. Antibiotikan som jag ätit i snart en vecka verkar inte bita på odjuret som huserar inom mig. Detta gör mig arg och väldigt less. Jag kan inte delta i vanliga helgaktiviteter utan sitter nu hemma medan Leif är på loppis med några andra. Att ha ont och hela tiden spänna sig gör att jag hela tiden är trött, på gränsen till utmattad. Känns ju kul med ny arbetsvecka efter en sån här helg. Snart opererar jag mig själv.
I morgon blir det att ringa till alla typer av läkare som finns och inte ge mig förrän jag fått en akuttid.

För övrigt har det hänt en lite obehaglig grej som jag tyvärr inte kan skriva om här eftersom jag inte vågar skriva om något annat än min "sjukdom" av rädsla för ytterligare missförstånd.

Hotellet var förresten mycket trevligt. Skönare sängar än så finns nog inte. När jag blir rik ska jag köpa en Carpe Diem-bädd.

Hotell!


I morgon ska vi bo på hotell!

Hejdå!

.


När man jobbar som frisör får man ibland lite kläder från diverse leverantörer. Det kan ju låta glammigt som fan men jag tycker att det börjar vara dags för dessa leverantörer att hänga med lika mycket i klädmodet som i hårmodet. Se bara på dagens gåva:


image50


Jag vill även gärna upplysa er om att denna lilla tröja är i storlek large i kvinnomodell. Det är inte svårt att känna sig stor när man tar på sig den och den nääästan är lite liten. Vem fan gör dessa? Och vem fan går omkring i en small?!

Hej.


Idag har jag jobbat igen och det gick ju bra. Efter att ha missat hela två arbetsdagar var jag som en ny frisör idag. Allt kändes kul och jag har verkligen saknat min sax. Låter det konstigt? Kanske.

Ikväll är jag ensam hemma eftersom Leif är och på konferens (superans?) i Örnsköldsvik. Jag har passat på att prata 38 minuter med farmor och väntar på nästa långsamtal från Jossan nu. Skönt att ha lite telefontid när det ändå inte stör någon annan. Passade på att shoppa lite efter jobbet. Köpte en stor t-shirt från Gina som är organisk av nåt slag. Hittade även en finfin väska där som självklart saknade en detalj när jag kom hem. Man blir så arg!

Nu ska jag göra fruktsallad och rinna ut i soffan.

Min och nästa hela Leifs.

image49

Det är göllit att vi tatuerat oss på samma arm och står ungefär likadant på bilden.

Så här ser dom i alla fall ut. Leif har en latinsk text som betyder något i stil med "känn dig själv". Jag har en kattfan. Jag hade ju redan två solar och tre stjärnor. Därför kändes en måne väldigt perfekt. Har inte fått några skorpor än men snart börjar det klias!

It's the end of the world as we know it.


Det känns faktiskt som att undergången är nära en sån här dag. Blåsten är helt galen och det är alldeles grått ute. Presenningen på gårds-båten håller till och med på bli tagen av stormbyarna.

Blev inget jobb idag heller. Efter att ha tagit två sjukt starka (och stora) piller till frukost har livet dock börjat kännas bättre. ÄNTLIGEN kan jag gå på toa utan att gråta! Ser till och med fram emot att jobba i morgon så jag slipper känna mig så här isolerad och usel.

På tal om jobb, idag när jag sov ringde det från en av stans "fläshigaste" salonger. Dom söker personal och ett år efter att ha fått min ansökan var det så dags att ringa. Finns inte en chans i heltornes att jag byter ner mig från mitt grymma jobb men det känns skönt att veta att jag inte står helt på bar backe om cheferna får för sig att sparka mig efter alla dessa sjukdagar.Usch, nu fick jag med ens lite panik. Jag vill inte jobba med blonda, snygga tjejer! Måste smöra för chefen i morgon så ini hell...

På torsdag ska Leif och jag bo på hotell och gå och se någon typ av vuxengrej. Min bror, och jag samt våra styvsyskon gav våra respektive föräldrar detta i julklapp. Nu blev det ju så att dom inte längre är tillsammans och denna upplevelse i sin tur skulle passera utan att nyttjas. Det kändes alldeles för jävligt så Leif och jag köpte det av mamma. Det är någon sorts stand-up komik med folk som föräldrar tycker är roliga och övernattning på Umeås råhäftigaste hotell.

Roligt var att mamma föreslog att vi ju bara behövde gå på den dära showen och skippa hotellet om det kändes jobbigt. Jag ba': Hotellfrulle är inte jobbigt! Så det var en skön investering och blir nog en grym avslutning på denna arbetsvecka. Det enda otrevliga är att Leif ska till Ö-vik i morgon med jobbet på nån jävla teambuilding och bo på hotell då också. Visserligen med en äldre karl men ändå! Han kommer att vara så blasse (kan inte göra grejen över e:t på detta tangentbord) när vår övernattning stundar.

Nu måste jag nog äta.

Jora s'att.


Det blev en tatuering både för mig och lill-Leif. Den sitter på höger underarm och just nu är jag rätt uppsvälld och blå där så bilden får dröja ett litet tag. HELVETET vad ont det gjorde. Man blir ju vekare för varje dag som går.
Även Leif, som satt och såg helt lugn ut och som flertalet gånger nekade till att det gjorde ont, erkände efteråt att det var en smärta så stark, så stark.

Kvällen har även spenderats på akuten igen. Har nu i fyra dagar haft världens värsta urinvägsinfektion som inte är en urinvägsinfektion. Fick dock en rätt stark kur antibiotika i väntan på kallelse till urologen som vi hoppas blir en akut tid. Får se hur det blir med jobb i morgon. Inte så skoj att nästan kissa på sig och klippa samtidigt. Men förhoppningsvis är det bra när jag vaknar!

Skönt med en lugn helg ändå även fast jag har sovit hur uselt som helst och spenderat mesta tiden på wc.
Nu ska jag inte klaga mer, vill inte bli tagen för en sjukdomsbloggare!

Glömde ju!

Den viktigaste punkten av alla!

* Har varit med i rikstäckande radio P1. Jag skötte mig faktiskt rätt bra under min hela minut i rampljuset.

Snabb update:

Detta har hänt på senaste:

* Jag är konstant sjukt paranoid och tror att alla som bor i och runt mitt hus är den som läser min blogg. Det har gått så långt att jag/vi börjat leta efter en ny lägenhet. Ska det få bli så här?

* Jag har varit på vårdcentralen för miljonte gången och insett att dom glömt göra viktiga saker och helt enkelt bara slarvvårdat mig. Åkte därför till akuten och är NU äntligen inne i en utredning omkring mina stackars urinvägar och magont.

* Vi har bestämt oss för att förmodligen tatuera oss idag på drop in! Mer info väntas komma.

* Min älskade mamma fyller år idag!

* En av mina käraste vänner går igenom en otroligt jävla jobbig period just nu och mina tankar är ständigt hos henne.

* Jag ska få igen 15.000 på skatten! OOOJJJJ, hade jag redan nämnt det? I alla fall kan jag nu utan problem betala för valpen som förhoppningsvis föds om fyra veckor och även resa lite i sommar med min sommarlovslediga karl.



Skriver mer sen!

Här kommer skatteåterbäringen!


15.000!

Femtontusen!

Fem-ton-freaking-tusen!

Ni får hata mig hur mycket ni vill men jag är fan värd det med tanke på hur sjukt för mycket av min lön jag tydligen har skattat bort!

Hit men inte längre.


Det har kommit till min kännedom att någon som uppenbarligen inte känner mig läser min blogg. Det är ju kul även fast min blogg i första är till för mina vänner och min familj.

Allt jag skriver handlar om mig och det jag skriver skiftar liksom mitt humör. Ibland öser jag på lite extra för att krydda läsningen men det betyder inte för den skull att jag vill trampa någon på tårna eller göra någon ledsen. Jag står för allt jag skriver i det sammanhang det skrevs. Om man dock plockar ut vissa meningar ur sitt sammanhang kan de få en helt annorlunda betydelse. Har jag problem med någon på riktigt ser jag till att framföra det öga mot öga. Min blogg och mitt riktiga liv är inte direkt samma sak.

Den person som berörts av mina tidigare inlägg har jag pratat med öga mot öga och hon är förnuftig nog att inse att jag absolut inte menade något illa med det. Jag har dessutom förklarat exakt vad jag menade med varje ord jag skrev och att hon bara blev ett föremål för mitt, i skrivande stund, dåliga humör.

Den olyckliga anledningen till att denna person ens behövde läsa min egoistiska blogg är att någon lusläst varenda ord jag skrivit och "tipsat" henne att läsa det. Till tipsaren vill jag bara säga: Sköt dig själv och blanda dig för guds skull inte i sådant du inte har någon aning om! Det blir i slutändan bara fel och missförstånd. Vill du diskutera detta mera, lämna gärna en kommentar eller knacka på dörren. Du vet ju var jag bor. Dessutom vill jag gärna tillägga att du inte behöver läsa vad jag skriver mer. Både jag och den andra berörda personen är vuxna människor och kan gott ta hand om oss själva.

Jag har ju för fan räddat livet på en säl, kan du inte skvallra om det i stället?!

RSS 2.0