Som på film.



Jag önskar att jag fick vara med i en romantisk komedi. I mitten av sådana brukar det nämligen ofta komma ett montage, massa olika klipp när huvudpersonen är skitduktig och gör massa bra saker. Allt detta görs till en peppande låt.

Tänk om det kunde vara jag och ett träningsmontage? Att jag sakta men säkert skulle få magrutor?


Jag gillar att träna, inget ont om det! Men jag är så ivrig att se resultat att det nästan är jobbigt.



Tankar från gymet.



Idag efter jobbet gick på USM och tränade. USM ligger åt fel håll egentligen. Motsatta sidan av stan än där jag bor. Jag hade tänkte träna pump idag men passet började först klockan åtta och två timmars dötid kändes lite onödigt så jag körde gym i stället. Det gick rätt bra!


Det som slår mig direkt jag kommer till gymet på kvällstid i stället för arla morgon är dels att det är sjukt mycket mer folk där men också hur otäckt medvetna människor är när dom tränar. Varje strå ska ligga perfekt och man ska helst inte svettas. Varför?! När jag tränar känner jag mig på nåt sätt sjukt snygg oavsett hur jag är klädd. Mest för att jag är så jävla nöjd över mig själv för att ha tagit mig dit och att jag faktiskt blir snygg av att träna. Sen att jag råkade välja ett skåp vid spegeln. Big mistake! Det var inte lätt att ta sig dit om jag så säg'.

Min senaste pryl:







Ääääääälskar den! ÄÄÄÄÄLSKAR även min nya cykel! Vilka bäzzzzzztiga köp!



Dessutom är det Ralfs födelsedag idag! Hans dagmatte sjöng för honom och lät honom sitta på en egen köksstol och äta en kaka från bordet.

Hurra hurra hurra!



Nyjävlastart.

Ralf och jag har varit ute på en timmes promenad. Under den tiden hann vi fundera en del. Det vi (jag) kom fram till var följande:

1. Jag ska fan i mig ha bort min mage innan bröllopet! (samt vissa andra utstående områden) Med detta menar jag inte att jag tycker att jag är tjock men jag kan bara jämföra med mig själv och kläder jag har och jag gillar inte jämförelsen, helt enkelt. Ska se till att röra på mig på något sätt varje dag. Är det inte gym, jogg eller långpromme så kan jag åtminstone gå ut ett litet varv med Ralf. Självklart får jag vara ledig vissa dagar, typ när jag inte är hemma eller det är nåt speciellt.

2. Jag ska verkligen, verkligen försöka att sluta feströka. Jag gör det inte så ofta men det är ju helt värdelöst egentligen. För det första är det livsfarligt och för det andra får man en sjujävla usel kondition.

3. Jag ska sluta bry mig så otroligt mycket om allt och alla. Jobbet är ett jobb och det ska jag fan släppa när jag stämplar ut.

4. Innan året är slut ska jag även ha gjort en stor förändring. Bara jag kan bestämma min framtid, det hjälper ju ingen att jag gnäller.





I want the whole world to know!



Idag föddes äntligen Kerstin!

Jossan och Jonas är föräldrar! Jag är så sjukt lycklig och blödig!

Tänk att det känns så här starkt när ens allra finaste vän får en bäbis. Jag vill träffa henne NU! Får nog lugna mig ett par dagar tyvärr...




Dessutom har jag köpt en ny och förbannat fin cykel idag.


Vilken fantastisk dag!

Uppblottnad.



Jag har diskat och torkat hela köket. Pinsamt skitigt alltså. Det tog två timmar. TVÅ timmar. Vårt kök är inte direkt stort. Har dessutom inte hunnit torka kylskåpet.



Sovmorgon imorgon. GÖTT!



Arbetsfri måndag.



Så sköööönt! Solen skiner stundtals ute och jag har absolut inga måsten idag! Tänker bara slappa fram till typ halv två, då ska jag och Ralf gå till Berghem och träffa Jossan och Tela över en kopp. Snart har Jossan gått över en vecka så det här kanske verkligen är sista gången man får se magen. Åhhh, så spännande!!


Sen ska jag träffa Leifen på stan, vi har en massa guld som vi ska smälta ner och göra om till våra vigselringar. Tänkte försöka hitta nån bra guldsmed som kan hjälpa oss med det.


Uppenbarelse.



Vet ni vad jag kom på?

Om man slutar gnälla över saker som känns jobbiga och bara gör dem i stället, så har man snart inget kvar att gnälla över!



Är det bara jag?



Eller får ni också gåshud av att se den här trailern?



Photo booth.



Alltså, jag har ju aldrig varit i närheten av en Mac-dator men nu har Leif fått låna hem en MacBook (ÄLSKART) en vecka via jobbet och vi har spenderat rätt så mycket tid vid den och då främst med photo booth. Alltså så jävla groteskt kul. Jag skrattade så jag grät över hur fula vi var/är.


Några exempel:








Haha, ja det finns ingen hejd! Måste köpa en sån dator. Nästa gång...






Ännu en torsdag!



Åhhh vad dagarna springer förbi!

Idag när jag cyklade hem från jobbet tänkte jag att jag nog skulle vila från dagens träning eftersom det både var regn och blåst i luften. Då insåg jag helt plötsligt att jag ju fan hade tränat redan! Var på gymet imorse! SWEEET! Då får man ju vila hela kvälln!


Har dock hunnit gå en sväng på Ica och skickat iväg två Tradera-paket. Det är fan det värsta med att sälja där, att göra fina paket som i slutändan väger flera ton och kostar mycket mer att skicka än vad man tog betalt för.
Ja, int är det lätt int.

Gräset är alltid grönare...



Jag drömmer ibland om att ha ett jobb där man får se ut lite som vill. Om man vill sminka sig en dag är det okej men om man nästa dag kommer helt osminkad och med håret i en flottig knut mitt på huvudet är det också okej.

Det skulle vara skönt att få vila ansiktet från smink och håret från produkter och värmeverktyg. Bara vara bekväm!

På mitt jobb måste jag alltid vara sminkad, helst inte ha håret uppsatt och inte heller ha samma kläder två dagar i rad. Man ska vara fint klädd och samtidigt förstörs kläder på löpande band av färg, hår och små klipphål.


MEN om jag nu skulle ha ett jobb som var helt tvärtom skulle jag säkert vilja ha det som jag har det nu. Så funkar människan tydligen.




Ska strax börja göra mig i ordning för jobb. Börjar inte förrän två men Ralf och jag tänkte ta en riktigt lång promenad i solen innan jag lämnar honom på dagis.


Bye bye kulor?



Ralf fick ju en p-spruta, eller kemisk kastrering som det också kallas, för typ ett halvår sen. Nu när det börjar vara vår märker vi att hans hormoner bubblar upp till ytan igen. Han luktar överallt och står och slickar på äckliga fläckar överallt när man är ute på promenad. Sprutan ska bara hålla ungefär sex månader så nu måste vi ta ställning till hur vi ska göra härnäst. En ny spruta eller en regelrätt kastrering? Svåra val. Vi gillar ju Ralfs små bollar!




Samtidigt är det ju hemskheter när han blir vår-hormonig och jobbig. Varken vi eller han mår bra av det. Vi har inte tänkt ställa ut honom en massa eller avla på honom heller nödvändigtvis så egentligen borde vi ju bara göra det.





GODA nyheter!



Jävlar vilken energi jag hade! Sprang som en jävla toka stundtals och lyckades till och med hålla Ralfs tempo. Inget kände jag i foten heller! Tur att jag slapp besöka naprapaten idag då!


Ska nu berätta historian om naprapaten:


Jag hade tid där idag 14.30. Kände redan igår att foten började kännas bättre och i morse tänkte jag att det kanske är smart att ringa naprapaten och höra om jag ska avvakta med besöket och se om det blir bättre utan ett besök. Fick inget svar, ringde flera gånger. Antar att all personal var upptagna med patienter. Fyllde därför i ett kontaktformulär på deras hemsida där jag kort och gott frågade om jag skulle avboka eller komma ändå. Fick inget svar. Klockan närmade sig 14.30 och jag bestämde mig för att ändå åka dit eftersom jag ju hade en tid och det var mitt ansvar. Anlände tio minuter före bokad tid och satt mig ned och väntade. När klockan var 14.33 ropade "min" naprapat upp ett annat namn. Jag satt som en levande frågetecken. 14.45 tog jag tag i saken och frågade en annan som jobbar där om min tid och fick då veta att den helt sonika blivit avbokad. Kollade min mail på mobilen och kunde bekräfta att jag verkligen hade en tid idag 14.30 och även att jag inte fått nåt svar på min tidigare fråga jag skickat dem. ALLTSÅ, jag fick åka därifrån med svansen mellan benen och ingen hjälp. Tar det som en hälsning från ödet att min fot är helad av sig själv.

Jävligt dåligt av företaget men jag sparade ju 480 spänn och springpeppen är tillbaka!


Tisdagen avklarad.



Mitt hår börjar kännas riktigt bra nu. Känner inte att jag behöver platta det, utan det får mest bara självtorka och vila lite. Och rätt långt börjar det bli också! Äntligen lite lön för mödan!








Ska berätta om mitt "besök" hos naprapaten sen också. Helt stört, tur att min fot knappt gör ont längre säger jag då bara!


Strax ska Raffe och jag ut på långpromme!


Chic-lit.



Har plöjt genom ett gäng böcker på senaste och idag när jag skulle köpa en till kände jag hur det ilade i tjejboks-tarmen. Lyckades hitta Marian Keyes nyaste och på engelska, till och med! Det är bra att träna läsa på engelska, det märkte jag väldigt väl på högskoleprovet.








Imorgon ska jag till kiropraktorn och förhoppningsvis fixa min fossing. Veckans träning blir lite lidande så jag skippar torsdagens avstämning och siktar på nästkommande i stället!


Nu har vi plockat lite hemma och strax tänkte jag lägga mig med min bok. GÖTT.


Gudrun Sjödén.



Idag fick jag äntligen min beställning från Gudrun Sjödén! Underbara plagg och ett par fantastiska skor! Det känns så lyxigt att få varor från en sånt företag, allt är så fint packat och tygerna känns så härliga. Tyvärr är kläderna lite för somriga för att kunna användas än och det kanske är tur eftersom en kjol jag beställt var liiiiiiiite för tight i midjan. Innan sommaren ska den sitta som en smäck!


Här är en liten samlingsbild på kläderna. Inget svart, bra va mamma?! Det är ett mörkblått plagg som skymtar, alltså INTE svart!




Skorna känns helt perfekta, passar till allt! Till och med till mjukisbyxor i soffan!





På plats.



Nu är jag hemma igen. Känner mig inte alls utvilad efter helgen och veckan som kommer har sex arbetsdagar. Men det har varit en bra helg så jag ska int klaga!


På bussen hem åkte en kille som var max 20 och kraftigt överviktigt. Han satt och sov hela resan, typ två timmar, med öppen mun och snarkare högre än fyrtio karlar tillsammans. Helt sjukt! Tur jag hade hörlurar till mobilen med mig så jag kunde lyssna på radio.




Bussbild.



Söndag i Burran.



Sitter i mammas soffa. Bussen till Umeå går 19.05. Jag känner mig faktiskt rätt trött efter den här helgen men vi har hunnit en jäkla massa!


Högskoleprovet var ju skoj! Inte alls jobbigt som jag hade trott. Man är ju där åtta timmar men det är faktiskt bara fyra timmars prov, resten är rast. Sjukt mycket raster, hade gärna haft lite mindre av den varan och fått sluta tidigare.

Till resultatet då... Landade kanske kring 1.0. Inte särskilt superbra, men 0.9 är medel så det var ju lite över i alla fall! Det sägs ju att det går bättre andra gången så vi får se om jag testar nån mer gång. Nu vet jag då i alla fall att det inte var så jobbigt, bara svårt! Leif däremot spikade det nästan! Han kan typ komma in på läkarlinjen nu...



Idag har vi suttit i ett litet mysigt rum på Ostens hus och ätit god mat och firat mormor. Har även hunnit fixa mammas hår. Glömde mina saxar och färgen jag skulle använda på henne i Umeå men det gick lösa relativt bra.



Nu måste jag peppa igång för en sexdagars vecka och träning!





Hektisk helg.



Idag blev det bestämt, Leif och jag åker till Lycksele imorgon och skriver högskoleprovet. Eftersom vi är ute i så sen tid finns det ingen plats här i Umeå för att skriva det. Egentligen är det väl mest jag som vill göra det men Leif ska också göra det för att ha nåt att göra. Han kommer att spika hela provet! Jag är nervös, min hjärna har inte fått jobba med prov på fleeeeeeeeeera år.



Efter provet åker vi direkt mot Burträsk där vi ska hänga hos mamma och sedan på söndag ska mormor firas på Ostens hus. Hon fyller nämligen hela 80 jordsnurr!

Ja, det blir inte så mycket vila i helgen men det blir nog skoj ändå!


Nu sitter jag och suger i mig en liten Baileys och sen ska jag försöka sova i god tid, vi lämnar nämligen Umeå vid 6 imorgon bitti.



Ha en trevlig helg!



Bilder från aftonen.




På med promenadkläder:





Vi tog även en bild ut över älven för att dokumentera snösmältningen. Bara i veckan har det försvunnit enorma mängder och det gillas!








Avstämning nummer ett.



Inte större förändringar i kroppen och det kände jag faktiskt också på mig. Det är så svårt att få någon typ av regelbundenhet i allt när typ alla helger i framtiden är bokade och fulla med mat! Haha, jag får helt enkelt lägga i en högre växel.


Så här ser siffrorna ut:

Vikt:  -0.1 kg. Inte alls mycket men mitt mål är inte att gå ner i vikt eftersom jag ligger bra till. Det jag vill är mest att bli av med fläbb och ersätta det med muskler.

Midjemått:  -1 centimer. Det tycker jag är bra! Men några fler till ska bort!

Lår:  -1 centimter även där. Nöjd med det också! Några fler kvar!



Jag är väl rätt nöjd eftersom det ändå gått lite neråt men jag har svårt att känna resultat än. Jag har lätt för att bli så jäkla ivrig och vill att allt ska synas NU men det går ju inte. Skynda långsamt!




Hela vår lilla familj har även gett oss ut i regnet ikväll och gått drygt en timme. DUKTIGT.


Torsdag igen!



Idag besökte jag läkaren som ordinerade ett (dyrt) besök hos en naprapat. Just han ska tydligen vara grym på att fixa fötter så jag hoppas att han kan få upp låsningen. Skulle det vara så att det inte blir bra måste jag röntga fossingen men det hoppas jag inte att jag ska behöva.



Nu ska middagen, som bestod av tonfisksallad, få sjunka ner och sen ska vi ge hos ut på en promenad alla tre. Hockeyn går ju ändå så jäkla dåligt! Har inte tänkt sitta och slöa bara för att min fot är ond, den blir absolut inte bättre av det. Funderar också på att ta mig till gymmet imorgon bitti och köra överkropp. Får se om jag orkar.


Senare ikväll ska jag göra min första koll efter framsteg. Det har ju varit en si och så period nu i början med tanke på påsken men det kan ju ha hänt lite i alla fall!


Återkommer!

Kärt återseende.





Idag tog jag mig äntligen iväg till polisstationen för att hämta ut min plånbok som jag tappade bort i november och som hittades av någon vänlig själ som lämnade in den.

Jag har ju spärrat typ alla kort som ligger i den men den är ju rätt fin så det känns bra att den är tillbaka.




Nu ska jag vila i soffan och sova i tid så jag är pigg hos doktorn imorgon. Wish me good luck!






Dag två.



Gav mig ut på samma runda som igår nu på morgonen, denna gång utan hund. Gick rätt så bra men min kondition är självklart usel och mina ben tunga som bly.


Tyvärr kom första bakslaget på väg hemåt på rundan. Har haft lite molande värk i vänster fot, på utsidan i ungefär en vecka nu. Ibland riktigt ont, ibland bara lite, men alltid kännbart. Idag högg det till ordentligt när jag sprang.

Tog direkt tag i saken och har nu ringt vårdcentralen och ska dit imorgon bitti. Fredrik som är sjukgymnast tror att det kan vara någon sorts låsning och om så är fallet vill jag genast låsa upp den!




Nu ska jag göra mig i ordning och sen ska jag ner på stan och hänga med Jossan innan jobbet. Enligt kalendern ska hon föda sin baby om sex dagar och jag längtar så jag snart blir blå!




Nytt i den mobila världen.



Jag kom aldrig överens med min Samsung. Vi klickade alrig, helt enkelt. Så jag gav den till Leif, som verkligen ville ha en ny mobil och påstår sig gilla den.

Hans gamla Ericsson har därför blivit min, i alla fall under april månad. I slutet av april ska Leif nämligen förnya sitt abonnemang hos Halebop och kanske, kaaaanske kommer det en iPhone med då. Eftersom Leif redan har en iPod touch och inte är i behov av en iPhone kanske jag ska få den och då lever vi lyckliga i alla våra dar!







Dag ett - igen.



Jag kunde ju så klart inte alls sova igår, tror jag fick max fem timmars sömn så gymmet i morse var inte att tänka på. I stället drog jag med mig Raffe på en joggingtur under tiden min hemmafru Leif fixade med middag.

Oj, så skönt det var! Peppen är tillbaka!

Ralf vill ju springa i maxfart hela tiden så det blir mer intervall-löpning när han är med. Några minuters full fart och sen några minuter gång för mig och nosning + lyftning på benet för Ralf.

Ikväll ska jag sätta mig och utforma ett typ av träningsschema tillsammans med Leif så att vi får det att gå ihop med jobb och allt annat. Jag tänker mig att göra någon typ av träning nästan varje dag men då i mindre doser, t.ex. korta joggingrundor och kortare gymbesök.



I alla fall så startar jag om idag med min bröllopsformsjakt. Nu SMÄLLER DET.



Tack till er tappra som orkar kommentera, det värmer!


Imorgon tar vi nya tag, eller huuuur?



Före jobbet imorgon ska jag infinna mig på gymmet klockan 07.00. Ska strax packa min väska och förbereda morgondagens utstyrsel eftersom jag brukar vara rätt död så jävla tidigt på morgonen.


Har även motvilligt insett att vägarna nu är bara och härligt asfaltiga så det finns ingen anledning till att inte snöra på sig joggingskorna heller. Ska ta mig ut på en premiärrunda någon gång i veckan, jag LOVAR!



Åhhhh! Den som finge vara tillbaka på Sardinien igen och skåla med surt vin! (korthårig var jag också!)





Hörrni!  Jag behöver lite pepp från er nu! Kan inte du som läser lämna ett litet uppmuntrande ord? Anonymt eller ej, jag blir lika glad för all respons just nu när min motivation är på botten. Samt att jag tycker det är lite knäppt hur många läsare jag har fast det inte märks!



Tips för oss gamla utan grå fingrar.



Har man grå fingrar betyder det att man är en hejjare på datorer. Ungefär som att man har gröna fingrar om man är en fena på blommor och så.


Jag har inte grå fingrar. Kan typ starta datorn och kolla mailen men inte särskilt mycket mer. Har fått enormt mycket hjälp med bloggen av en annan blogg som heter Designa din blogg där personen som har bloggen beskriver sjukt enkelt hur man går till väga för att fixa och trixa med sin design. Det finns till och med små videoklipp så att det blir ännu lättare.


Sköj!


En tankeställare.



Idag fick jag veta en tråkig grej. Oväntad. En sån där grej som får en att inse att allt inte alltid är som det verkar. Vad som på ytan kan verka mer eller mindre perfekt kan vara helt annorlunda när man tittar efter.

Det är också en sån sak som får en att uppskatta det man har och sin familj. Jag är så oerhört glad över alla jag har i min närhet, särskilt min helt enastående mamma och karl.




Min fina moder med fantastiska farmor, som tyvärr lämnade oss ungefär en månad efter den här bilden togs på min och Leifs födelsedag i somras.




Nu ser vi hockey och håller tummarna och efter det blir det långpromenad med en sjukt energisk Ralf.






Ta hand om varandra och uppskatta det ni har.




Lite saker:



1. Vi (Leif) tvättar för fullt idag.

2. Vi ska även städa och rensa fram gamla, fina saker som vi inte använder. Dessa saker ska vi...

3. ...sälja på ställen som Tradera och Blocket för att spara ihop lite extra reskassa till New york.

4. Ska försöka hinna med någon typ av motion.

5. Hela dagen ska jag tänka på min fantastiska moder som fyller år idag. GRATTIS!

6. Leif sa för nån dag sen att jag ser långhårig ut. Det var det snällaste han någonsin sagt till mig!







Uppäten och slö.

Tillbaka i Umeå nu! Vi har inte gjort ett dugg, nästan. Bara sovit, ätit, vilat och druckit kaffe. Perfekt! Idag var det till och med lite sol så mitt genomskinliga ansikte fick lite lätt röd färg för första gången i år. PERRRRRFEKT!


Leifs mamma hade en katalog hemma från Gudrun Sjödén och jag förälskade mig helt i en klänning som jag beställde direkt jag kom hem, tillsammans med lite andra fina saker. Det är lite dyrt och kanske tantigt(?) men jag älskar den typen av kläder! Helt underbara i sommar, tänker jag mig.



Nu ska jag ta en välförtjänt dusch och sen ta vara på resten av kvällen. Tänker vara ledig från bröllopsformen till imorgon, även fast jag inte direkt varit jätteslapp dessa dagar heller!





RSS 2.0