En sten från axlarna.


Idag är det bal, vilket innebär uppsättning. Min kund är en riktig stammis som jag klippt och färgat väldigt många gånger så det var skoj. Det jobbiga var bara att hon, liksom jag, har en kort sida fram, samt en lååång sida bak. En sådan sak kan leda till svårigheter med fästning och dylikt. Tycker ändå det lyckades väldigt bra, plus att färgen vi gjorde igår blev kanon! Fick bara en bra bild, svårt att fota utan display (bildörren).





Underbart skönt bara att det är gjort och klart nu. Hatar att ha svåra saker hängande över mig. Nu är det bara fyra långa och fullbokade dagar kvar av denna vecka. Jobbade även över till klockan sju idag så den här kvällen blir mongo-kort.
 
Om en vecka åker vi! Då ska jag inte se mig i spegeln på flera, flera dagar. Eller se andra i spegeln för den delen.



 


Hett tips!



Gå in på http://www.scb.se/templates/Standard____31245.asp och kolla hur många i Sverige som heter vad. Det finns till exempel 269 pajkar som heter Morris i tilltalsnamn. En stackars pojke heter även Skalman medans hela åtta stycken fått namnet Bamse. Ja, ni ser, en helt outtömlig källa! Låt fantasin flöda!


Igår hamnade vi bakom en till synes ensam (och full) man i kön på Max som köpte inte mindre än sju skrov med plusmeny, lökringar, mozarellasticks samt dipsåser av alla de slag. Helvetet vad mätt han ska vara. Stackarn.

Dagens bild från Norran.se


http://webbilder.norran.se/dagens_bild/bilder/normal/1206882762x5391xa83afb.jpg

Någon som känner denna otroliga kvinna?

Bildtexten lyder: "Snart sommar då kommer Raggarbrudarna fram".

Gillar även stjärnorna i pannan. Miami inc?

Före olyckan.


Här kommer lite random bilder som vi hann ta innan någon dum jävel smällde sönder kameran:


 

Leifs matkonst.



Mammas Svante.



Gråtfärdig, bakis och ångestladdad vid upptäckten av kamerans död.



Valphög.



Sömnig!



Förstår ni så liten?!



Valptåg.

Jaha.


Jag är så sur och trött för tillfället. Därför blir det bara sura och bittra meningar som kommer ur mig.

Någon som vet var man kan köpa en fin bikini? Hade beställt en (aldrig mer postorder) som råkade komma i storlek GIGANTISK och sedan var min storlek tydligen slut flera veckor framöver. Måsta ha den inom en vecka. Åker ju på festival om 10 dagar typ och då brukar det behövas lite mindre plagg.

Idag testade jag göra en balfrisyr på en kund. Balen är på tisdag och jag säger bara: Tur som fasen att hon kom idag så vi fick testa! Om jag överlever den dagen är jag nöjd. Rockabilly är inte lätt på kort hår. S'att...

Leif rättar som aldrig förr och jag har bara sömn i huvudet. Livet är ett ekorrhjul.

?


Varför är hela min blogg vänster-centrerad?!

Hallå.

Jag är så otroligt, otroligt trött. Det blir därför ett kort och okreativt inlägg.

I lördags var det superskoj! Klämde vår nya kamera i bildörren på väg TILL festen så jag kunde tyvärr inte fota med min egen kamera. Dock lånade jag en men har inte fått bilderna från den ännu. Lyckades även förstöra remsan på mitt Mastercard så det funkar inte heller. Annars hade jag en kanonkväll, riktigt skoj att träffa alla. Får sota för det genom att vara trött fortfarande.

Jobbade över 1,5 timmar idag också. Hade en så kallad workshop med en färgtekniker från L'oréal och frisörer från en annan salong. Vi hade var sin modell och fick testa massa olika tekniker och färgkombinationer. Känner mig väldigt motiverad och enbart sugen på färgkunder nu. Hoppas det håller i sig länge.

Nu ska jag slockna i soffan igen.

Uppdaterar när bilderna kommit. Ska även lägga upp bilder på valparna. (jag är kär)

Mitt liv i år.

För 15 år sedan (1993):  Färgade jag håret första gången. Efter det var det jävlart kört.

För 10 år sedan (1998): Började på Anderstorp. Flyttade med Johanna till det ökända elevhemmet och hade två riktiga dunderfester som resulterade i stulen mobil samt cd-samling.

För 5 år sedan (2003): Bodde i Umeå och jobbade på Byggmax. Flyttade ihop med Terran och drack mycket Heiniken.

För 3 år sedan (2005): Bodde i Göteborg och började min frisörkarriär. Hade ett jävligt stormigt liv hemma men väldigt fin lägenhet. Träffade Leif för första gången.
 
För 1 år sedan (2007): Lämnade jag Göteborg för Norrland och kärleken. Började på mitt jobb och flyttade ihop med Leif.  

För 3 månader sedan (februari): Hade vi alldeles nyss förlovat oss. I övrigt var livet rätt trist och vintrigt.

Igår (15 maj 2008): Hade jag besök av Jossan på salongen. Mellan 17-21 höll vi på med hennes hår och jag blev riktigt nöjd! Var sedan väldigt trött och utarbetad, samt hungrig. 
 
Idag (15 maj 2008): Har jag hittat (sent omsider) en modell som är PERFEKT för vår färg-workshop som vi ska ha på jobbet på måndag. Har även färgat mitt hår lite till så nu känner jag mig faktiskt rätt nöjd.

I morgon (17 maj 2008): Behöver jag nämna igen att det är klassfest? Ska förhoppningsvis också hinna träffa vår valpunge!
 
Om 1 år (maj 2009): Hoppas jag att jag antingen börjat trivas som fisken i Umeå eller att jag hamnat någonstans där jag gör det. Jag ser helst också att Leif inte har lämnat mig (då dör han) och att vår hund är väluppfostrad.

Hyper.


Jag är så jävla uppe i varv. Har en miljon tankar i huvudet just nu och varenda muskel är spänd.

Ankom till Burträsk vid 19.00 idag efter en dryg resa genom skogen. Sen fick vi pizza av mamma (ingen jävla diet på helger) och nu har jag just klippt mammas kompis dotter. 300 spänn sitter ju aldrig fel. Särskilt inte inför morgondagen.

Nu ska jag försöka slappna av och bara insupa den underbart friska luften.

Ska även anta utmaningen från Flygarn tänkte jag.

Hittade lite bilder från förra sommaren på mammas dator.

Till exempel den här på mig och Emma från Stadsfesten:

image75

Samt denna av mig och en hårig Leif från samma kväll. Han är underbart söt.


Spillra.


Trött. Har andra människors hår i huden och i varenda jävla bh. Röda och ömma fötter efter 12 timmars jobb. Känner mig som en maskin.

God natt.

Det heter PROGRAM.


Jag vet att jag inte är helt perfekt själv men jag måste få klaga.

I alla radio- och tvsändningar ska det ju alltid vara nåt jävla stolpskott som även fast han/hon är utbildad journalist eller nåt coolt i den stilen, inte kan uttala ord korrekt. Det heter inte "pogram" eller "interjuv".

Jag blir tokig.

På tal om interVJU, lycka till i morrn, Slinkan!

Nu jäklar!


Börjar verkligen känna mig rätt fin i mitt blonda, döda hår nu! Har dock lite arbete kvar med det innan allt är klart. I morgon ska det läggas i lite mörkare partier i luggen och även bak, samt klippa bort topparna som är avlidna.

I morgon kommer även Jossan till salongen och vi ska ha en helkväll med hennes hår. Vet inte riktigt vad det ska bli av det men det verkar bli en liten förändring ändå! Kul och skönt att veta att hennes hår också (förhoppningsvis) kommer att vara fint inför lördagen.

Det är lite över 30 personer från Björnåker som är anmälda så det blir säkert alla tiders!

Vette fasen.

image74


Luggen känns okej eftersom det är lite mörkare under men resterande hår är ju helt sjukt ljust. Funderar på att dämpa det lite. Plus en allvarligt toppklippning. Nej, det här känns alldeles förvirrande. Får sova på saken helt enkelt!


Blondes have more fun?



Jag är BLOND!

Vi vet inte om vi gillar det och det fastnar inte fint på nån bild.

Ska försöka lite mer senare ikväll men fram till dess kan ni ju tänka er ungefär som Flygarns hår fast lite mörkare.

Har inte varit så här ljus sedan sjuan. Leif är blyg för mig och jag vågar inte se mig i spegeln.

Genom linsen.


Galna tax-bilder:

                        



Dagens loppis: Vårt makalösa soffbord!

image71

Min taxhängare:




Vi äääääälskar loppis! Men nu är jag pank och kommer att ta pengar ur allas väskor för att kunna bli lite full på klassfesten.

Vår balkong håller även på att få en rejäl uppfräschning men det lär ta ett tag eftersom det blåser storm ute. Därför kommer bilder på den senare.

Bloppis.


I "morse" klockan 11.00 hängde Leif och jag, tillsammans med en miljon andra, på låset till en stor loppis. Väl där inne fyndade vi faktiskt en hel del. Sitter här och ångrar mig lite att jag inte köpte den underbart fina tidningskorgen jag var så sugen på. I alla fall köpte vi dynor till våra köksstolar, något som vi av en konstig anledning letat efter ett tag. Helt sanslöst fina och perfect fit på alla sätt! Blev även ett fult men billigt klaffbord till balkongen och självklart lite vinylskivor.

image61


I morgon är det öppet igen med nytt och påfyllt urval så det kanske blir en sväng dit igen. Skönt att ha bil ibland, den kommer i ett paket tillsammans med taxen.

image62

För övrigt så kryllade det av modebloggstjejer på loppisen. Dom hade stirriga blickar och letade efter personliga vintage-fynd. Alla såg ut som hämtade ur en musikvideo av Cyndi Lauper. Inte för att dom ens var födda på 80-talet. Äsch, jag ska inte vara bitter. Elleeeer?

Har på senaste kommit på att jag uttalar bokstaven ä helt fel. Jag säger saker som "feirg" i stället för färg och det skäms jag för. Det har gått så långt att jag börjat använda synonymer i stället för ord innehållande bokstaven ä.

Efter loppan åkte vi ner på stan och jag hittade en fulfin klänning på affären Kii, som tydligen blivit utsedd till Sveriges bästa. Dom har mest skitdyra märkesplagg men det här var nåt nytt märke som var riktigt prisvärt. Får se om det blir att bära den på nästa helgs klassfest.

Har även fått min tatuering ifylld. Det är ju så jävla tråkigt att fylla i en tatuering. Det blir liksom inget nytt men ändå måste man gå omkring med denna obekväma plast på armen, smörja en miljon gånger per dag och senare klia skorpor. Hade även nästan glömt bort hur ont det gjorde men bet ihop riktigt bra måste jag säga.

image64

Bara jag slipper titta så känns allt mycket bättre. Jag väntar mest på att skinnet bara ska spricka och blod ska flyta.



Nu är det städat i hemmet, hunden är nyss rastad och middagen vankas. Kvällens planer är helt osäkra och det känns ju hur skönt som helst!

Hejdå!

Jag förlorade.


Hade tänkt trotsvägra att uppdatera min blogg innan Emma Flygare (som jag VET inte är sjuk längre) uppdaterade sin. Jag har väntat och väääntat! Men icke. Jag ger upp, Emma! Du vann! Nöjd?!

Nu har vi besök av taxen Sture igen, denna gången kom han släpandes med prostatainflammation och måste äta penicillin instoppat i en korvbit. Han ska tillbringa helgen här hos oss och är redan sjukt uttråkad. Helst hade han nog viljat vara ute hela tiden. Det finns så otroligt många kissdofter, bajshögar och hundar att lukta och skälla på. Påminnelse till mig själv: Jag ska icket låta min hund gläfsa och bli mordisk direkt han ser en av sina likar.

Min "styvbror" ringde förresten bara för ett tag sedan och bekräftade att vi nu har på riktigt bokat en liten valp! Förhoppningsvis får vi kolla på honom nästa helg när jag ändå ska hem till klassfest'n.

Wii fit är fortfarande en favoritsyssla på kvällarna. Jag försöker träna på den ungefär 30 minuter per dag. Det har blivit mest någon form av step up och boxning. Min arma, otränade kropp har faktiskt fått lite ont i sina muskler. Dessutom testar vi en diet nu för andra veckan i rad. Den verkar hittills riktigt lovande! Inte för att vi går ner eller upp (Leifs önskan), utan för att man mår så jävla bra av den. Min vidriga huvudvärk har inte gett sig till känna och mina urinvägar verkar, ta i trä, vara på bättringsvägen. Men, det är bara ett test just nu!

 

Heltäckande?


När jag såg den här bilden av mig själv kunde jag inte låta bli att tänka: (förutom hur sur jag ser ut) Helvete vad tatuerad jag är! Det är fan lika bra att göra helarmar.

image60

Mannen i bakgrunden till vänster gör en fiskmin.

Himlen är grön och gräset är blått.


Vilken jävla varm dag! Så varm att jag ska trotsa min förkylning och tandvärk och gå på fest ikväll. Får se hur vi mår i morrn, s'att säga...

Har suttit på balkongen hela eftermiddagen och bränt in mitt genomskinliga skinn. Vi har lyssnat på allas vår älskade Dolly Parton (vilken kvinna!) och ätit jordgubbar med grädde. Liiiite göttigt kanske.

Nu väntar ångesttimmen innan vi ska gå. Välja kläder, fixa hår och smink. Inte skoj.

Ha en finfin afton!

Är min storhetstid över?

image59



Gårdagen spenderades i slutändan hos mina chefer i deras hus tillsammans med ett annat par och sammanlagt fyra kids. Man kände sig typ som tolv år men det var trevligt. Vaknde i morse och var sjukt bakfull efter två öl och två glas vin. Notera också att jag drack det sista före tolvslaget. Denna mängd alkohol brukar inte göra mig nöjd under en vanlig festkväll men igår kände jag mig nästintill stupfull efter två öl. Vad har hänt?

Har även en begynnande förkylning och det känns ju aldrig som att det är rätt läge, särskilt inte nu när det är så fullt på jobbet och det vankas fest på lördag. Borde även ha en liten makeover-dag på jobbet märker jag. Många vänner som vill fixa håret. Det är den tiden på året (nice rim). Chefen vill göra mig blond lagom till sommaren. Jag är skeptisk men ställer förmodligen som vanligt upp på det mesta gällande mitt hår. Stackars, stackars hår.

Håller på och kollar resor inför sommaren. Tanken är att vi ska ha is i magen och ta en sista minuten men jag är sjukt sugen på att boka nu så jag får något att se fram emot! Tyvärr har inte skattepengarna trillat in än så det funkar inte.

Nu tänker jag fråga en sista gång: Vilka ska på klassfesten?!

Det verkar som att många har en sjuk jävla ångest inför denna kväll. Varför? Det är väl egentligen bara som en vanlig utekväll i goda vänners lag?

Jag har i alla fall betalt min avgift och på alla möjliga sätt informerat företaget att jag vill ha vegetarisk mat. Väntar med spänning... Tror att jag kommer att få en kotlett som alla andra.

Nu ska jag kurera mig för att orka med dagen i morgon!

RSS 2.0