Umä Open.


I torsdags startade årets första festival, Umeå open. Linda och jag gick dit och såg något band som kallade sig Nickokick och senare även Hästpojken innan jag blev för aptrött och vi gick hem.

Även igår var vi där. Som vanligt när det är festival så säger jag att man ska se massa band men blir snål och dricker lite extra öl på förfesten i stället och missar alla som spelar mellan 20-22.00. Alltså, typ alla. Vi såg en spelning med en brittisk tjej som heter Laura Marling. Hon lät faktiskt riktigt bra men ursäktade sig ungefär en miljon gånger för att hon var så förkyld och spelade cirka fyra låtar. Dålig stil!

Klockan 18.00 i afton börjar vi jobba och slutar inte förrän 02.00. Vad har jag gett mig in på?! Sitta där och ge folk armband när man är lite småbakis och egentligen bara vill äta smågodis och chips med dip. Men det kan säkert ändå bli rätt skoj och vi ska försöka smita undan så vi kan se Marit Bergman vid klockan ett. Sen börjar efterfesten med alla som har jobbat och dom få artisterna som vill delta och det får ju bli en senare fråga om man orkar delta så ihärdigt i den.

Jag vill ha plankstek! Så jävla bakisfettsugen är jag.

Skulle fota jävligt mycket igår tänkte jag och lägga upp roliga bilder på artister men det blev bara otroligt fula bilder av mig, Linda och Leif och det är ju inget att se.

För er som är intresserade av sälen och hans/hennes fortsatta liv; En granne till Leifs föräldrar hade sett en säl ligga och vila på isen utanför en udde i närheten där vi släppte den. Så den lever!

HEJDÅ!

Tro't eller ej!


Idag var vi och Leifs föräldrar ute hela dagen. Havets is var på vissa ställen rätt tjock så där hängde vi och fångade lite fisk. Sedan begav vi oss till Bjuröklubb där Leifs far har växt upp i fyrmästargården. Hans pappa var alltså fyrmästare. Där mötte vi ett gäng för mig okända människor som påstod sig ha sett märkliga spår längs vägen när dom gick mot utkiksplatsen där vi stod. Spåren var någon sorts släpvarianter med konstiga märken på sidorna.

Leifs pappa blev på en gång uppjagad eftersom han förstod vad det handlade om. Vi traskade raskt tillbaka till bilen och körde åt det hållet spåren sades vara. Och mycket riktigt, längs vägen såg vi konstiga släpspår som till slut korsade vägen och fortsatte rakt in i skogen.

Leif och fadern följde spåret in i skogen medan modern och jag väntade spänt i bilen. Efter en liten stund kom Leif flåsande tillbaka ensam, hoppade in i bilen med vild blick och sa att vi skulle åka och hämta en stor håv, en presenning och taxens hundbur. Inne i skogen låg nämligen en "liten" sälunge helt vilsen och livrädd.

Vi hämtade grejerna och gick in i skogen igen. Jag har aldrig sett en säl på nära håll eller ens i det vilda och var nästan nervös. När jag såg sälen insåg jag att jag inte ens var i närheten av hans nervositetsgrad. Den lät som en arg liten hund och morrade högt. Om man närmade sig gjorde den små utfall och även om det var ett barn var den då fan inte liten. Ungefär 30 kilo vägde den och hade kvar lite sån där vit, luddig päls på vissa ställen av kroppen. Leifs pappa, sälexperten, tippade på att den egentligen var lite för ung för att klara sig själv. Hade vi inte räddat den hade den dock inom kort blivit uppäten av korparna som redan hade börjat cirkulera omkring den.

I alla fall, sälen hamnade först i en håv, sen inlindad i en presenning, sen in i hundburen i bagagen på bilen. Efter bilturen hem ställdes buren på en åkmadrass som man hade när man var liten och den drogs ut på isen och vi satte kurs mot öppet hav. Den lilla stackaren låg och morrade hela vägen och anföll burgallret men när vi väl kom fram till vattnet och den fick se det kunde man nästan inte hålla sig för gråt. Först låg han bara och flöt och sen började han dyka upp och ner. Nu är det bara att hoppas att han klarar sig, trots sin unga ålder.

Om jag inte hade varit så förbannat trött hade detta inlägg varit bättre och mer händelserikt skrivet men jag orkar inte mer nu. Våga inte klaga på vare sig stavning eller meningsbyggnad! Huvudsaken är att ni får läsa om hur otroligt underbar dag det har varit. Ibland är naturen riktigt otäck och ibland är allt så sjukt vackert!

Mer bilder kommer att läggas ut på Fejsbok och bilddagboken!

image47

Sprrrrrrringbreak!


Så underbart skönt med en enda arbetsdag kvar till långhelgen! I morgon bär det av mot Lövångers havskust och Leifs föräldrar. Sen kommer vi att åka fram och tillbaka till mamma också några vändor. Skönt ska det bli att träffa lite familj. Har inte varit hemma på ett tag nu känns det som.

Ikväll har vi ätit tapas på Tapas. Så jävla gott det är alltså! Om ni ska till Umeå och äta rekommenderar jag verkligen att besöka den restaurangen! Kostar väl lite mycket, mellan 240-400 beroende på vad man äter. Eftersom jag inte äter allt kött blir mitt lite billigare. Jag äter mest all sorts ost som går äta. Om man kan vara ostoman är jag det.

Nu ska jag måla mina naglar orange(a?) och se klart Top model.

Höll ju på att glömma, jag ska vara med i rikstäckande radio om någon vecka! På P1! Plus att jag är med i månadens medlemstidning från Coop. Jag är verkligen i ropet, som Leif så fint uttryckte det.

Ha en trevlig påsk!

På tal om tips.


Har just läst ut ännu en superb bok av författarna Roslund & Hellström.

Dom har kommit ut med fyra böcker och jag har läst tre; Odjuret, Box 21 och Edward Finnigans upprättelse. Senaste boken heter Flickan under gatan. Helt underbar läsning. Lite otäckt och rått men aldrig en sekunds tråkighet!

LÄS!

God natt!

Hej!

Jag har försummat musik på sistone.

Därför ber jag er nu om råd. Tips på all typ av musik som är värd att lyssna på efterlyses!

Tack på förhand!

Olycka.

image45

Inte ens när jag kröp in i köksinredningen kände jag mig lycklig.

Det är fan värre än blå köksluckor!

Hur jävla kul är det egentligen?


Jag/vi är så äckligt shoppingsugna nu för tiden. Vi hittar tusentals roliga saker att köpa till hemmet. På alla affärrer plockar vi på oss varor till tusen och kreativiteten flödar. Sen kommer vi varje gång fram till att vi ju har så ful lägenhet att inga fina saker gör någon skillnad.

Den som tycker att detta kök skulle gå göra fint, räck upp en hand.
(Vi har självklart inte råd att byta ut skåpluckor, bänkskivor och kakel.)


Lite trasig.


Fick gå hem från jobbet idag på grund av en för jävlig magsmärta. I morgon är det fyra veckor sedan jag var och röntgade min stackars mage men har fortfarande inte fått veta om det fanns nåt fel där.
I morgon måste jag ringa och tjata men som alla vårdcentraler har min telefontid ungefär mellan 8.00-8.03 på morgonen. Hoppas allt känns bra till morgondagen eftersom jag är helt fullbokad och måste vara alert!
Jag hatar att ha ont och må dåligt. Fyfan!

Helgen ska därför för första gången på länge vara sjukt lugn och oplanerad. Jag ska inte stressa eller planera utan bara vara ledig. Nästa helg är det ju påsk och då blir det förmodligen också väldigt lugnt hemma i mammas nya ungkarlslya.

Jag har haft en hårstrå i någon typ av strupe i cirka fyra dagar nu. När jag andas känner jag att det kittlar där nere någonstans. Vad ska jag göra?!

Nu tillbaka till Gordon. Alla kockar utan han är störda.

EllerR?!


Visst känns det som att alla är lite mars-trötta och sega i uppdateringar och kommenteringar för tillfället? Eller är det bara jag?


Jag fick upp min lön med 1800:- kronor i månaden! Därmed inte alls sagt att jag blir miljardär på kuppen men lite bättre blir det.

Saker som stör.

Under denna dag har jag stött på två irriterande saker som jag alltid blir arg över men sedan glömmer bort till nästa gång. De är:

1. När jag ska trycka på start-knappen på dammsugaren trycker jag alltid på fel jävla ställe och drar in hela sladden.

2. Om man är duktig och har matlåda i kylen till lunch eller middag så är det tammefan omöjligt att värma hela maträtten jämnt. Det är alltid iskallt någonstans och kokande någon annanstans.

Nog om det. Här kommer lite bilder från igår:


Leif var snygg.



Jag ser ut som en uppstoppad, död vaxdocka.



Det går inte lägga upp bilder utan att ta med en på Leifs "arga" min.



Linda ser ut som en nöjd katt.



En välmående katt.



Linda och Jenny på Rex.



Sista bilden för kvällen. Lite sliriga.





Är det bakisheten som får en att nästan gråta till Legally blonde 2, eller är den bara otroligt gripande?

Weekend update.

Eftersom dom senaste två veckorna har varit helt sjuka med jobb och stress inför min lön kom bakslaget idag i form av en massiv huvudvärk. Har i och för sig haft den hela denna veckan men jag trodde jag skulle få vara ledig och lycklig idag.

Lönesamtalet gick förhoppningsvis väl, ska få ett förslag på måndag som jag hoppas blir bra.

Idag vaknade jag klockan sex av en gnällig tax. Jag vet att det är ännu värre att ha ett litet barn som skriker hela nätterna men nu är det ju så att jag faktiskt inte har valt att ha en gnällig tax här hela helgen. Han gnäller hela tiden och får alltid sin vilja igenom. Inte långt efter väckningen gick jag på promenad med honom för att stryka honom medhårs. Ikväll ska han få igen genom att bli lämnad ensam när vi ska på inflyttningsfest hos Linda och Robin. Hoppas bara att min hjärna har slutat banka då!

Har försökt allt för att bli kvitt värken, ibland brukar det funka att vara ute och göra saker. Vi åkte till returmarknanden med glasflaskor, kartonger och annan smuts. Sen gick vi och shoppade lite fina plagg. Huvudvärken höll i sig. Testade sova ett tag i soffan men vaknade av samma bultande känsla. Nu ska jag testa mat och dusch och om inte det funkar kommer jag snart klösa av mig huvudet.

Idag fick jag även ett samtal från arrangörerna av Umeå Open, festivalen som ska hållas här i slutet av mars. Faktiskt rätt bra artister i år! ( Umeå open )
Linda och jag ska vara funktionärer där under lördagkvällen! Jag ska sitta i entren och Linda vet jag inte riktigt vad hon ska göra än. Man får inget betalt, bara att man får se vissa band gratis och mat under dagen. Jag tror bara att det kommer att bli kul att göra nåt annorlunda.

Kan inte lägga ut och visa hur fint vårt badrum är heller eftersom vi fortfarande inte har några taklister. Så jävla segt det går.

Hejdå!

En fråga:


När är det man får veta hur mycket man får tillbaka alt. måste betala på skatten?

Jag har ju lite hopp på återbäring men eftersom jag fick tillbaka cirka tre miljoner förra året vågar jag inte tro för mycket.

Straight!


image36

Gordon.



Mina sötnosar kollar på Gordon's kitchen nightmares.


image35


Jag blev faktiskt uppriktigt ledsen av dagens avsnitt. Gillar inte när ställen måste stänga.

Fredag i morrn!

Skellefteå AIK

 
är i SM-slutspel!

HÅKKY! Jajjemen!

God natt!




image34

Lön schmön.

Hur jävla lätt är det att löneförhandla när ens chefer har så jävla sjukt mycket att göra att dom knappt hinner till jobbet?

GE MIG HJÄLP!

Så jävla skönt med måndag!


Dagen har Leif och jag till största delen tillbringat på stan. Där har vi inhandlat jeans, ett linne, dörrmatta, fika och även fyra scarfar på Kupan för endast 40 pix totalt! Man kan lugnt säga att vi är nöjda.

Mötet på banken gav också resultat, skönt att lite koll på sin ekonomi i alla fall men det blev plågsamt tydligt att jag måste löneförhandla. Hur fan gör man?!

Sen tog vi ett besök på gymmet följt av en solning. Skönt att ha det gjort!

Vi har även ätit en sjukligt god middag. Färska laxfjärilar som vi fyllde med fårost och tillagade i ugnen. Till det åt vi sallad med avocado, rödlök och marinerad fetaost. Skulle nog till och med göra Gordon Ramsey nöjd!

Nu ska jag fortsätta följa matchen!

Håj!

Helgom!

Efter en helt sjuk sexdagarsvecka har jag äntligen helg i två dagar! Vi kraschade i soffan och vaknade nyss. Känner mig rätt mosig men Leif spelar Alphaville för mig och har cider så det kanske ordnar sig!

I går jobbade jag helt ensam på salongen hela dagen. Inte optimalt med tanke på att det var en lönefredag och kunderna vällde in genom dörren och telefonen. Har nog aldrig varit så stressad i hela mitt liv.

Dum som jag är trodde jag att efter den här helvetesveckan kommer allt att lugna sig. Hade jag rätt? NEEEJ. Fick veta idag att min chef kapat av sig ett jävla finger och kommer vara sjukskriven i tre veckor minst. Vilan känns långt borta just nu!

Nu ska jag inte tänka mer på jobbet! Nu ska jag låta mig svepas in i Leifs vackra musikkavalkad och bara njuta av livet!

RSS 2.0